אם זו הפעם הראשונה שאתם שומעים את המושג HTML, סימן שאתם לא כל כך מעורים בתחום האינטרנט. אם לעולם לא הסתקרנם לדעת איך בונים אתר ובאיזו שפה אתרים כתובים באופן כללי, יכול להיות שבאמת זה לא כל כך מעניין אתכם. אבל אם זה דווקא מעניין אתכם, ואנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שזה מעניין, אז הרשו לנו לספר לכם כמה עובדות מעניינות על השפה הכי ותיקה בחבורה.
HTML הם ראשי תיבות של
Hyper
Text
Markup
Language, או בעברית פשוטה: שפת תגיות ל
יצירה ועיצוב עמודי אינטרנט. מהי "תגית" בעצם? תגית היא מושג בשפת HTML המתייחס לקטע קוד הנפתח ונסגר בסוגריים זוויתיים, ובתוכו הוא מכיל את שמה. למשל, התגית b נועדה ליצור הדגשה של קטע טקסט מסוים. b היא קיצור של bold, כשם ש-u הוא קיצור של underline וכו'. רוב התגיות שנפתחות מלוות בתגיות סוגרות בעלות שמות זהים, אך ההבדל בין תגית פתיחה לתגית סגירה הוא הסימן / בתגית הסגירה. עמודי אינטרנט שכתובים ב-HTML נשמרים בדרך כלל בסיומת htm או html, ובנויים במבנה היררכי קבוע ע"פ התקן של W3C.
מובן שבאמצעות שימוש בשפת HTML בלבד לא תוכלו לעשות הרבה, שכן HTML היא בסך הכל שפה לעיצוב העמוד והאופן שבו העמודים שלכם נראה מבחינה ויז'ואלית. עם זאת, כאשר תשלבו בהם שפות וטכנולוגיות נוספות, כגון
CSS,
JavaScript,
Ajax ו-
PHP, תוכלו ליצור
עמודי אינטרנט דינימיים וכאלה שיוצרים אינטראקציה וחוויה אצל המשתמש.
מקורות ללימוד HTML:האתר של
W3Schools (אנגלית)